top of page

אודות טחנת קפה

דבי ורוזי, שתי בנות דודות שעלו לישראל משיקגו, הקימו רשת בתי קפה בשנת 1996, והחלו לפעול בירושלים בשנת 1999. הן הקימו בית קפה שכונתי שמנגיש קפה איכותי מכל ארצות העולם יחד עם מאפים טריים מעשה ידיהן. כחלק משאיפתן להיות חלק משכונה ומרחב ציבורי תוסס, הן בחרו במושבה הגרמנית הפסטורלית.

לאחר כ20 שנה, בשנת 2016, בית הקפה עבר לדור השני של המשפחה שגדלו ועבדו בבית הקפה והכירו את האהבה לקפה מבית. לאה ברסלב, המנהלת בפועל, ואבי כץ, בעלי בית הקפה, המשיכו את המסורת המשפחתית. כיום, טחנת הקפה היא חלק אינטגרלי מגל הספיישלטי (Specialty Coffee) שתופס אט אט את מקומו בסצנת הקפה הישראלית, ובפרט הירושלמית.

לאה מביאה את נסיונה מארה"ב, שבו ניהלה רשת בתי קפה של  בית הקלייה הנודע Bridgeport Coffee Roaster בשיקגו. היא היתה שותפה בכל צעד שהקפה עובר עד שהוא מגיע לכוס שלנו, מחוות הגידול והסחר הישיר עם החקלאים, לעיבוד, קלייה, אריזה, ומגוון הדרכים להכנת הקפה עצמו. 

טחנת הקפה מתגאה ב40 סוגי הקפה השונים אצלה – כולם קפה ספיישלטי – כך שכל לקוח מוצא קפה ייחודי לעצמו. הישיבה בבית הקפה, לצד קיר הקפה, וההנאה ממגוון השתייה מכל ארצות העולם יחד עם מאפים טריים וכריכים שמוכנים בבית הקפה מחכים לכם!

עיקבו אחרינו באינסטגרם

bottom of page